Header Ads Widget

Responsive Advertisement

16 June 2021 : Current affairs of today in English

16 June 2021  Current affairs of today in English

16 June 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely (Aaj ki current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC ) 

16 June 2021 Current affairs of today in English

1. Which digital payment company has recently launched the facility of booking vaccine slots?

A. Paytm

B. Google pay

C. Airtel

D. none of these

Answer- A. Paytm


2. Who has been appointed as the new PM of Israel recently?

A. Adarsh ​​Bakhel

B. Naftali Bennett

C. Subba Rawat

D. none of these

Answer- B. Naftali Bennett


3. Recently, after 21 years, in which states the monsoon has reached for the first time?

A. Uttar Pradesh and Madhya Pradesh

B. Rajasthan and Bihar

C. Himachal Pradesh and Jammu and Kashmir

D. none of these

Answer- C. Himachal Pradesh and Jammu and Kashmir

Current affairs in english today

4. Which company has recently conducted a trial to launch 5G?

A. Airtel

B. Jio

C. Vodafone

D. none of these

Answer- A. Airtel


5. Recently which country's nuclear plant near Hong Kong has radioactive leakage?

A. Russia

B. China

C. Indonesia

D. none of these

Answer- B. China

6. Which country will not take responsibility for the recent interruption in peace talks with Taliban?

A. America

B. China

C. Pakistan

D. none of these

Answer- C. Pakistan


7. On whose big decision recently, the minor husband cannot live with the child's wife?

A. High Court

B. Supreme Court

C. Chief Court

D. none of these

Answer- A. High Court

English gk current affairs questions and answers

8. Recently which bank has issued an advisory document on regulation of microfinance.

A. Union Bank of India

B. Reserve of India

C. HDFC Bank

D. none of these

Answer- B. Reserve of India


9. Recently in which state it is planned to set up mythological theme park?

A. Haryana

B. Maharashtra

C. Jammu and Kashmir

D. none of these

Answer- C. Jammu and Kashmir


10. Recently who has started a new center for digital health?

A. IIT-B

B. IIT-C

C. IT-B

D. none of these

Answer- A. IIT-B


Read More-

15 June 2021 Current affairs

14 June 2021 Current affairs

13 June 2021 Current affairs