Header Ads Widget

Responsive Advertisement

17 june 2021 : Current affairs of today in english

17 june 2021  Current affairs of today in english

17 June 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely ( Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC ) 

17 june 2021 : Current affairs of today in english -

1. Recently which app has been launched by the Ministry of Home Affairs to tackle digital fraud?

A. Cyber ​​Safe

B. Security Pay

C. Digital Pay

D. none of these

Answer- A. Cyber ​​Safe


2. Recently with how many points the Sensex closed on Tuesday?

A. 225 marks

B. 221 marks

C. 290 marks

D. none of these

Answer- B. 221 marks


3. Recently which drug of DRDO has been considered to be in use to fight all variants of coronavirus?

A. E-vaccine

B. 1-DG

C. 2-DG

D. none of these

Answer- C. 2-DG

Current affairs in english today -

4. Which team has been announced for the WTC final against India recently?

A. New Zealand

B. Sri Lanka

C. Pakistan

D. none of these

Answer- A. New Zealand


5. Who has recently inaugurated the Mahatma Gandhi Library?

A. S Jaishankar

B. Dr. Dinesh Sharma

C. Yogi Adityanath

D. none of these

Answer- A. S Jaishankar


6. Recently who will give a grant of $ 115 million to El Salvador?

A. WHO

B. USAID

C. HC

D. none of these

Answer- B. USAID

7. Recently in which country agreement is being made for sea airlines?

A. America

B. New Zealand

C. India

D. none of these

Answer- C. India

English gk current affairs questions and answers -

8. Which initiative has been launched recently by AICTE NET?

A. NEET 2.0

B. RCH 2.0

C. KHN 1.0

D. none of these

Answer- A. NEET 2.0


9. Recently, arrangement for launching satellite of which thing is being made in 2021?

A. copper

B. Wood

C. Steel

D. none of these

Answer- B. Wood


10. When was the International Family Remittance Day celebrated recently?

A. 15 June

B. 14 June

C. 16 June

D. none of these

Answer- C. 16 June


Read More-

16 June 2021 Current affairs

15 June 2021 Current affairs

14 June 2021 Current affairs

13 June 2021 Current affairs