Header Ads Widget

Responsive Advertisement

18 june 2021 : Current affairs in english for upsc

 

18 june 2021  Current affairs in english for upsc

18 June 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely ( Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC ) 

18 june 2021 Current affairs in english for upsc

1. Recently, the subsidy of how much rupees has been increased for DAP in the cabinet?

A. ₹700

B. ₹500

C. ₹900

D. none of these

Answer- A. ₹700


2. Recently which tennis player has announced to retire?

A. Serena Williams

B. Bertens

C. Yasmin

D. none of these

Answer- B. Bertens


3. Recently which course will be launched by the Prime Minister for Kovid-19 workers?

A. Mission

B. Archer

C. Crash

D. none of these

Answer- C. Crash

Current affairs of today in English

4. Recently which state has announced to start community radio network by 2022?

A. Ladakh

B. Haryana

C. Jammu and Kashmir

D. none of these

Answer- A. Ladakh


5. Recently MoPSW and who has signed an MoU?

A. National Community

B. Ministry of Culture

C. Ministry of Education

D. none of these

Answer- B. Ministry of Culture


6. Recently which two countries have signed the Hydrogen Agreement?

A. America and Saudi Arabia

B. Pakistan and China

C. Germany and Australia

D. none of these

Answer-
C. Germany and Australia

Current affairs in english today

7. Recently who has approved the Deep Ocean Mission to set up an offshore sea station?

A. Union Cabinet

B. National Cabinet

C. Supreme Court

D. none of these

Answer- A. Union Cabinet


8. Recently who has joined the Partnership for New Work Standards initiative of the World Economic Forum?

A. Airtel

B. Wipro

C. Amazon

D. none of these

Answer- B. Wipro


9. Recently the Prime Minister of which country has signed a new memorandum of the Atlantic Charter?

A. China

B. Indonesia

C. America

D. none of these

Answer- C. America

Current affairs 2021 questions and answers in English

10. Recently researchers from India and the Philippines have discovered the tallest tree of 15 meters in which place?

A. Andaman

B. India

C. Nepal

D. none of these

Answer- A. Andaman


11. When was the World Day to Combat Desertification and Draughts celebrated recently?

A. 16 June

B. 17 June

C. 15 June

D. none of these

Answer- B. 17 June

12. Recently how many million-dollar loans have been signed in ADB and India?

A. $500

B. $390

C. $484

D. none of these

Answer- C. $484



Read More-

17 June 2021 Current affairs

16 June 2021 Current affairs

15 June 2021 Current affairs