Header Ads Widget

Responsive Advertisement

20 June 2021 : Current affairs of today in English

20 June 2021  Current affairs of today in English
20 June 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely ( Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC )

20 June 2021 current affairs of today in English

1. Recently which state's para shooter has won gold in the legs event?

A. Madhya Pradesh

B. New Delhi

C. Maharashtra

D. none of these

Answer- A. Madhya Pradesh


2. Recently the Government of India has amended the rules of which network?

A. Mobile network

B. cable television network

C. Banking Network

D. none of these

Answer- B. Cable television network


3. Which Indian female cricketer recently broke the record for the highest individual score?

A. Raveena Rajput

B. Sonali

C. Shafali Verma

D. none of these

Answer- C. Shafali Verma

Current affairs in english today

4. Which limited company has recently acquired Bengaluru based automation company, Sylvan Innovation Labs?

A. Polycab India

B. Indian Sylvan

C. Corporation of India Limited

D. none of these

Answer- A. Polycab India


5. Recently which bank has given in-principle approval to set up a small finance bank?

A. HDFC Bank

B. RBI Bank

C. SBI Bank

D. none of these

Answer- B. RBI Bank


6. Recently which government has set a target to reduce road accidents by 50% by 2024?

A. State Government

B. Modi government

C. Central Government

D. none of these

Answer- C. Central Government

Current affairs 2021 questions and answers in English

7. Recently the Prime Minister of which country has announced a Kovid-Package for landless farmers and workers?

A. Odisha

B. India

C. Indonesia

D. none of these

Answer- A. Odisha


8. When was the International War Sexual Violence Elimination Day recently celebrated?

A. 18 June

B. 19 June

C. 16 June

D. none of these

Answer- B. 19 June


9. Which state government has recently launched the flagship program and infrastructure development program of the Andhra Pradesh government?

A. Rajasthan

B. Haryana

C. Telangana

D. none of these

Answer- C. Telangana


10. Recently the government of which state has announced to give 3-3 thousand rupees to salt pan workers?

A. Gujarat

B. West Bengal

C. Jammu and Kashmir

D. none of these

Answer- A. Gujarat