26 June 2021 : Current affairs of today in English

26 June 2021 : Current affairs of today in English

26 June 2021  Current affairs of today in English
26 June 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely ( Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC )

26 June 2021 Current affairs of today in English-

1. Which country will launch Pneumococcal Conjugate Vaccine (PVC) recently?

A. Odisha

B. India

C. China

D. none of these

Answer- A. Odisha


2. Recently who has won bronze medal in ISSF World Cup in Air Pistol event

A. Ajit Kumar

B. Saurabh Chaudhary

C. Vinay Rajput

D. none of these

Answer- B. Saurabh Chaudhary


3. Which two countries will External Affairs Minister S Jaishankar visit recently?

A. Russia and Japan

B. China and Indonesia

C. Greece and Italy

D. none of these

Answer- C. Greece and Italy

Current affairs in english today-

4. Recently who has constituted a committee to examine global best practices on ship financing and leasing?

A. IFSCA

B. HC

C. GST

D. none of these

Answer- A. IFSCA


5. Recently which state has approved the proposal of AAHL?

A. Rajasthan

B. New Delhi

C. Maharashtra

D. none of these

Answer- C. Maharashtra


6. Recently who has announced to sign MoU for investment in Telangana?

A. Ferrari

B. Alto

C. Triton

D. none of these

Answer- C. Triton

Current affairs 2021 questions and answers in English-

7. Recently which state government has set a target of planting 33 lakh trees?

A. New Delhi

B. Uttar Pradesh

C. Maharashtra

D. none of these

Answer- A. New Delhi


8. Which country has recently ratified a free trade agreement between China Australia and the Association of Southeast Asian Nations?

A. Australia

B. Japan

C. India

D. none of these

Answer- B. Japan


9. Who has been appointed as the chairman of the recently constituted three-member task force?

A. A. R. Rawat

B. Umesh Bhargava

C. SD Shibulal

D. none of these

Answer- C. SD Shibulal


10. Which country has recently agreed to host the 9th Asian Ministerial Energy Roundtable (AMER9)?

A. India

B. America

C. Australia

D. none of these

Answer- A. India


Read More-

25 June 2021 Current affairs

24 June 2021 Current affairs

23 June 2021 Current affairs

21 June 2021 Current affairs

20 June 2021 Current affairs

19 June 2021 Current affairs

18 June 2021 Current affairs

17 June 2021 Current affairs

16 June 2021 Current affairs

15 June 2021 Current affairs