Header Ads Widget

Responsive Advertisement

28 June 2021 Current affairs of today in English

28 June 2021 Current affairs of today in English
28 June 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely ( Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC )

28 June 2021 Current affairs of today in English-

1. Recently who has approved the Liquid Holdings norms?

A. SEBI

B. NCR

C. WTC

D. none of these

Answer- A. SEBI


2. When was the Western Air Command Commanders' Conference held recently?

A. 26 June

B. June 25

C. 24 June

D. Both B and C

Answer- D. Both B and C


3. When was the International Day in Support of Torture Victims celebrated recently?

A. 27 June

B. June 25

C. 26 June

D. none of these

Answer- C. 26 June


4. Recently who has announced the Smart City Award 2020?

A. Central Government

B. State Government

C. Supreme Court

D. none of these

Answer- A. Central Government

Current affairs in english today-

5. Recently who has launched a centralized web-based workflow-based IT platform named “e-PGS”?

A. Life Insurance Corporation (LIC)

B. SBI Bank

C. e-portal

D. none of these

Answer- A. Life Insurance Corporation (LIC)


6. Recently, the electronic car maker Tesla has sold its stake in how many billion yen?

A. 500 billion

B. 300 billion

C. 400 billion

D. none of these

Answer- C. 400 billion


7. Recently big packaged consumer goods companies have announced the formation of which company?

A. India Honey Alliance

B. Patanjali

C. Tata

D. none of these

Answer- A. India Honey Alliance


8. Recently who has announced the commissioning of India's first indigenous aircraft carrier?

A. Govind Khurana

B. Rajnath Singh

C. Central Government

D. none of these

Answer- B. Rajnath Singh

9. Recently in which state the Chief Minister Kovid-19 Family Financial Assistance Scheme has been started?

A. Maharashtra

B. Rajasthan

C. New Delhi

D. none of these

Answer- C. New Delhi

Daily current affairs in english-

10. Recently National Award-winning cinematographer Sivan has passed away, who was it?

A. Artist

B. Director

C. Actor

D. none of these

Answer- B. Director


11. Recently who has officially launched Windows 11?

A. Dell Company

B. Microsoft

C. Apps Shop

D. none of these

Answer- B. Microsoft


12. Recently India's bank credit-to-GDP has increased to what percent?

A. 45%

B. 50%

C. 56%

D. none of these

Answer- C. 56%


13. Which companies are supporting cloud on 5G technology recently?

A. Jio and Google

B. Airtel and Vodafone

C. Google and Vodafone

D. none of these

Answer- A. Jio and Google


14. Recently who has announced the launch of Digital Skills Champion?

A. NSDC

B. WhatsApp

C. Facebook

D. Both A and B

Answer- D. Both A and B

Today current affairs in english-

15. Recently, after 40 years, who has been appointed as the new leader minister woman of Puducherry?

A. diagnostic

B. Savitri Rao

C. Chandira Priyanga

D. none of these

Answer- C. Chandira Priyanga


16. Recently for how many days has Marshal Rakesh Kumar gone to visit Bangladesh?

A. 3 days

B. 8 days

C. 5 days

D. none of these

Answer- A. 3 days


17. When was the Micro, Small, and Medium Enterprises (MSMEs) Day celebrated recently?

A. 26 June

B. 27 June

C. 25 June

D. none of these

Answer- B. 27 June


18. Recently who has been nominated for the Rajiv Gandhi Khel Ratan Award?

A. Vandana Kataria

B. Deepika

C. PR Shree jesh

D. Both B and C

Answer- D. Both B and C


19. Who has recently inaugurated Zen Garden in Ahmedabad?

A. Narendra Modi

B. Adityanath Yogi

C. Ramnath Govind

D. none of these

Answer- A. Narendra Modi


20. Who has recently inaugurated the two-day International Education E-Conference?

A. Dr. Dinesh Sharma

B. Vishwa Bhushan Harichandan

C. Arijit Patel

D. none of these

Answer- B. Vishwa Bhushan Harichandan


Read More-

26 June 2021 Current affairs

25 June 2021 Current affairs

24 June 2021 Current affairs

23 June 2021 Current affairs

21 June 2021 Current affairs

20 June 2021 Current affairs

19 June 2021 Current affairs

18 June 2021 Current affairs

17 June 2021 Current affairs

16 June 2021 Current affairs