Header Ads Widget

Responsive Advertisement

2 July 2021 Current affairs in english for upsc

2 July 2021 Current affairs in english for upsc


2 July 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely ( Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC )

2 July 2021 Current affairs in english for upsc-

Q.1. Recently Bharti Group will invest how many million dollars in OneWeb?

A. $500

B. $350

C. $400

D. none of these

Answer- A. $500


2. Recently in which state scientists have discovered two new species of the spider?

A. Uttar Pradesh

B.  Maharashtra

C. Madhya Pradesh

D. none of these

Answer- B. Maharashtra


3. In which state has the nuclear power plant been built recently?

A. New Delhi

B. Telangana

C. Tamil Nadu

D. none of these

Answer- C. Tamil Nadu


4. When was International Asteroid Day celebrated recently?

A. 30 June

B. July 1

C. 29 June

D. none of these

Answer- A. 30 June


5. Recently India has topped the Global Cyber ​​Security Index by ITU?

A. 11th

B. 10th

C. 8th

D. none of these

Answer- B. 10th

Today current affairs in english for upsc-

6. Recently, the biggest tax reform in the country, the Goods and Services Tax system completed how many years on 1st July 2021?

A. 10 years

B. 8 years

C. 4 years

D. none of these

Answer- C. 4 years


7. Recently IIM-Kozhikode has partnered with whose business?

A. Coursera

B. blank

C. Unacademy

D. none of these

Answer- A. Coursera


8. Recently the tenure of India's CEO Amitabh Kant has been extended for how many years?

A. two years

B. one year

C. three years

D. none of these

Answer- B. One year


9. Recently which country has announced additional assistance to India?

A. Russia

B. Saudi Arabia

C. America

D. none of these

Answer- C. America


10. Recently who has been appointed by the US as an Indian American career diplomat in charge of affairs in Delhi?

A. Atul Keshap

B. Nabi Ahmed

C. Rajveer

D. none of these

Answer- A. Atul Keshap

Daily current affairs in english for upsc-

11. Recently who has become the first woman to qualify for the Olympics?

A. Nisha

B. Aditi

C. Raveena

D. none of these

Answer- B. Aditi


12. Recently Reliance has signed a strategic partnership of whom?

A. ADNOC

B. PVC

C. ALS

D. none of these

Answer- A. ADNOC


13. Recently which platform has announced to collaborate with?

A. IPC

B. NXP

C. VPL

D. none of these

Answer- B. NXP


14. Recently which workbook has been launched by the Union Education Minister Ramesh Pokhriyal "Nishank" for class 6 students?

A. Corporate Literacy

B. All education

C. Financial Literacy

D. none of these

Answer- C. Financial Literacy


15. Recently who has signed an MoU with Dokan Technologies?

A. AstraZeneca

B. Right India

C. disease

D. none of these

Answer- A. AstraZeneca

2 july 2021 current affairs

16. Which book has been released by the Chief Justice of India recently?

A. supreme tomorrow

B. Anomalies in Law and Justice

C. Economics

D. none of these

Answer- B. Anomalies in Law and Justice


17. Recently Mona Vishwarupa Mohanty has got Golden Visa to UAE, she is a woman of which country?

A. Dubai

B. America

C. Odisha

D. none of these

Answer- C. Odisha


18. When was National Doctor's Day celebrated recently?

A. July 1

B. June 29

C. 30 June

D. none of these

Answer- A. 1st July


19. Recently which state has issued its first transgender ID?

A. Uttarakhand

B. Madhya Pradesh

C. Maharastra

D. none of these

Answer- A. Uttarakhand


20. Recently scientists have developed which channel configured by electricity?

A. mono channel

B. nanochannel

C. Saino channel

D. none of these

Answer- B. Nanochannel


Read More-

29 June 2021 Current affairs

28 June 2021 Current affairs

26 June 2021 Current affairs

25 June 2021 Current affairs

24 June 2021 Current affairs

23 June 2021 Current affairs

21 June 2021 Current affairs