4 July 2021 current affairs of today in English

4 July 2021 current affairs of today in English

4 July 2021 current affairs of today in English
4 July 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely ( Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC )

4 July 2021 current affairs of today in English-

1. When was International Cooperative Day celebrated recently?

A. 3 July

B. July 2

C. 1st July

D. none of these

Answer- A. 3 July


2. Which country has officially withdrawn from a treaty recently?

A. Indonesia

B. Turkey

C. America

D. none of these

Answer- B. Turkey


3. Which country has recently joined the G20 Inclusive Framework Tax Deal?

A. China

B. America

C. India

D. none of these

Answer- C. India


4. Recently whose memorandum of cooperation has been signed by LABC?

A. IETO

B. WHO

C. NCR

D. none of these

Answer- A. IETO


5. When were 6 technology innovation platforms launched recently?

A. 3 July

B. July 2

C. 1st July

D. none of these

Answer- B. July 2

Current affairs in english today-

6. Recently which initiative has been started by Sun Pharma for the welfare of doctors and their families?

A. Nature

B. recuperation

C. Resolution

D. none of these

Answer- C. Sankalp


7. Recently the Chief Minister of which state has launched the YSR Insurance Scheme?

A. Andhra Pradesh

B. Madhya Pradesh

C. Maharashtra

D. none of these

Answer- A. Andhra Pradesh


8. Recently in which country the species of rat extinct 150 years ago has been found again?

A. Indonesia Deep Group

B. West Australia Deep Group

C. Nicobar Deep Group

D. none of these

Answer- B. West Australia Deep Group


9. Recently who has confirmed 18.3C record heat in Antarctica?

A. Meteorological Department

B. Central Government

C. WHO

D. none of these

Answer- C. WHO


10. Recently how many satellites have been sent into orbit by UK-based tech company OneWeb?

A. 36

B. 39

C. 30

D. none of these

Answer- A. 36

Daily current affairs in hindi-

11. Recently with whom has Jio Haptic Technologies Limited announced a strategic collaboration in India?

A. WHO

B. SETU

C. RCH

D. none of these

Answer- B. SETU


12. Which country is going to set up a Center of Excellence recently?

A. America

B. China

C. Odisha

D. none of these

Answer- C. Odisha


13. Which bank has recently launched India's most comprehensive banking solution for medical doctors?

A. ICICI Bank

B. RBI Bank

C. HDFC Bank

D. none of these

Answer- A. ICICI Bank


14. Recently who has become the highest earner from Instagram in India?

A. Shahrukh Khan

B. Virat Kohli

C. Mahendra Singh Dhoni

D. none of these

Answer- B. Virat Kohli


15. Recently with whom the Central Police Reserve Force, CRPF has signed an MoU?

A. WHO

B. RBI

C. C-DCA

D. none of these

Answer- C. C-DCA


Read More-

3 July 2021 Current affairs

2 July 2021 Current affairs

29 June 2021 Current affairs

28 June 2021 Current affairs

26 June 2021 Current affairs

25 June 2021 Current affairs

24 June 2021 Current affairs

23 June 2021 Current affairs