Header Ads Widget

Responsive Advertisement

5 July 2021 Current affairs in english for upsc

5 July 2021 Current affairs in english for upsc
5 July 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely ( Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC )

5 July 2021 Current affairs in english for upsc-

1. Recently the Chief Minister of which state has resigned from his post?

A. Uttarakhand

B. Bihar

C. Maharashtra

D. none of these

Answer- A. Uttarakhand


2. Recently who has approved the Parliamentary Standing Committee on Education to provide technical support for satellite TV classes in the country?

A. ISRO

B. JLC

C. GCO

D. none of these

Answer- A. ISRO


3. Which country's army has recently included the short-span bridging system?

A. Nepal

B. Pakistan

C. India

D. none of these

Answer- C. India


4. Recently the government of which state is planning to set up Health ATMs?

A. Uttar Pradesh

B. New Delhi

C. Maharashtra

D. none of these

Answer- A. Uttar Pradesh


5. Recently which state government has announced the evaluation scheme for the students studying in class 12th?

A. Rajasthan

B. Maharashtra

C. Telangana

D. none of these

Answer- B. Maharashtra

Current affairs quiz in hindi for upsc-

6. Recently, which railway station passenger rail service of Assam has been successfully tested?

A. Madsaur Railway

B. Simkaji Railway

C. Silchar Railway

D. none of these

Answer- C. Silchar Railway


7. India's exports have increased to how many billion dollars during Q1?

A. $95 billion

B. $80 billion

C. $50 billion

D. none of these

Answer- A. $95 billion


8. Recently who has appointed Andy Palmer as SEO?

A. Ravi Mehra

B. Ashok Leyland

C. Kamal Jeet

D. none of these

Answer- B. Ashok Leyland


9. How many have qualified for the Tokyo Olympics in Halle?

A. Udit Rajput

B. Arijit Singh

C. Mana Patel

D. none of these

Answer- C. Mana Patel


10. In which state Mandal Anti Rabies Clinic has been operated recently?

A. Jammu and Kashmir

B. Rajasthan

C. New Delhi

D. none of these

Answer- A. Jammu and Kashmir


Read More-

4 July 2021 Current affairs

3 July 2021 Current affairs

2 July 2021 Current affairs

29 June 2021 Current affairs

28 June 2021 Current affairs

26 June 2021 Current affairs

25 June 2021 Current affairs

24 June 2021 Current affairs