Header Ads Widget

Responsive Advertisement

8 July 2021 : Current affairs of today in English

8 July 2021  Current affairs of today in English
8 July 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them completely ( Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. ( Current affairs in English for UPSC )

8 July 2021 Current affairs of today in English-

1. China has launched the new Fengyun-3E (FY-3E) meteorological satellite from the SLS-2 launch site at its Jiuquan Satellite Launch Center. How many remote sensing payloads is it equipped with?

A. 5

B. 7

C. 9

D. 11

Answer- D. 11


2. Indian Oil Corporation Limited (IOC) has become the first Indian PSU refiner to purchase a tanker load of Liza crude from which country?

A. Suriname

B. Venezuela

C. Guyana

D. Guinea

Answer- C. Guyana


3. Paytm has launched Postpaid Mini – an extension of its BuyNow, pay later service – in partnership with which of the following to increase affordability among newcomers to credit?

A. Mahindra & Mahindra Financial Services Limited

B. Aditya Birla Finance Limited

C. Cholamandalam Investment and Finance Company

D. Shriram Transport Finance

Answer- B. Aditya Birla Finance Limited

Current affairs in english today-

4. From August 2021, the Telangana government will provide old-age pension to people above the age of how many years?

A. 55

B. 57

C. 60

D. 62

Answer- B. 57


5. Which of the following will be the new venue and host city for the Asian Football Confederation (AFC) Women's Asian Cup 2022?

A. Mumbai Football Arena

B. Shiv Chhatrapati Sports Complex

C. Jawaharlal Nehru Stadium

D. Both 1 and 2

Answer- D. Both 1 and 2


6. In July 2021, President Ram Nath Kovind appointed Mizoram Governor P.S. Sreedharan Pillai has been appointed as the new Governor of which state?

A. Haryana

B. Goa

C. Tripura

D. Jharkhand

Answer- B. Goa


7. In July 2021, the central government has created how many new facilities to further accelerate the testing and pre-release certification of COVID-19 vaccines?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

Answer- A. 2

Today current affairs in english-

8. Nitin Gadkari has become the brand ambassador of Khadi Prakrit Paint made from cow dung. In which city did he inaugurate the new automatic manufacturing unit of this paint in July 2021?

A. Lucknow

B. Kolkata

C. Jaipur

D. Chennai

Answer- C. Jaipur


9. Richard Donner passed away in July 2021. He was related to which of the following field?

A. Journalism

B. Cricket

C. Medicine

D. film production

Answer- D. Film production


10. Confederation of Indian Industry (CII) in partnership with which of the following organized the Indo-Pacific Business Summit 2021?

A. Ministry of Commerce and Industry

B. Ministry of External Affairs

C. Ministry of Personnel, Public Grievances, and Pensions

D. Ministry of Consumer Affairs

Answer- B. Ministry of External Affairs


Read More-

7 July 2021 Current affairs

6 July 2021 Current affairs

5 July 2021 Current affairs

4 July 2021 Current affairs

3 July 2021 Current affairs

2 July 2021 Current affairs

29 June 2021 Current affairs

28 June 2021 Current affairs

26 June 2021 Current affairs