17 November : Current affairs in english for upsc

17 November  Current affairs in english for upsc
17 November 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them thoroughly (Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. (Current affairs in English for UPSC)

17 November : Current affairs in english for upsc :-

1. Which country recently won the T-20 World Cup by defeating New Zealand?

A. Pakistan

B. Australia

C. India

D. None of these.

Answer- B. Australia


2. Which President recently issued two ordinances?

A. Ramnath Kovind

B. Donald Trump

C. King Jong

D. None of these.

Answer- A. Ramnath Kovind


3. When was the 146th birth anniversary of tribal leader Birsa Munda celebrated recently?

A. 15 November 2021

B. 7 December 2021

C. 15 November 2020

D. None of these.

Answer- A. 15 November 2021


4. When was Jharkhand Foundation Day celebrated recently?

A. 13 November

B. 15 November

C. 10 November

D. None of these.

Answer- B. 15 November

Army Chief J.N.


5. Who recently left for Israel on a 5-day visit?

A. Army Chief

B. Army Treasurer

C. Army Chief J.N.

D. None of these.

Answer- C. Army Chief J.N.

Today current affairs in english for upsc :-

6. Recently who has won the sprint race in Sao Paulo Grand Prix?

A. Bravo

B. Valtteri Bottas

C. Daddu Bhokanal

D. None of these.

Answer- B. Valtteri Bottas


7. Recently who has announced to add Srinagar to its network of creative cities?

A.UNESCO

B. FMCG

C. BSNL

D. None of these.

Answer- A.UNESCO


8. What is the rank of India among 30 countries in the recent Global Drugs Policy Index 2021?

A. 17

B. 18

C. 19

D. None of these.

Answer- B. 18


9. Under whose chairmanship was the 29th meeting of the Southern Zonal Council held recently?

A. Yogi Adityanath

B. Ramnath Kovind

C. Amit Shah

D. None of these.

Answer- C. Amit Shah

Piyush Goyal


10. Who recently inaugurated the 40th India International Trade Fair in Delhi?

A. Ravi Shankar Prasad

B. Narendra Modi

C. Piyush Goyal

D. None of these.

Answer- C. Piyush Goyal


11. Where did India's first food safety museum open recently?

A. Singapore

B. Thanjavur

C. Madhya Pradesh

D. None of these.

Answer- B. Thanjavur


12. Recently Mukhtar Abbas Naqvi inaugurated the 33rd edition of which of the following in Delhi?

A. Hunar Haat

B. Arvind Panagariya

C. Piyush Goyal

D. None of these.

Answer- A. Hunar Haat

Daily current affairs in english for upsc :-

13. Recently India and ADE have signed for Agartala for how many million dollars?

A. 61 million

B. 63 million

C.A 65 million

D. None of these.

Answer- A. 61 million


14. Which exercise was started by India Singapore, Thailand recently?

A. HRIDAY-21

B. SITMEX -21

C. UJALA-21

D. None of these.

Answer- B. SITMEX-21

Polo Championship


15. Which cup was organized by the Ministry of Culture recently?

A. Palme d'Or Award

B. Team of the Year

C. Polo Championship

D. None of these.

Answer- C. Polo Championship


16. Where will the three-day festival Kashi Utsav be organized recently?

A. Allahabad

B. Varanasi

C. Ayodhya

D. None of these.

Answer- B. Varanasi


17. When was International Tolerance Day celebrated recently?

A. 14 November 2021

B. 15 November 2021

C. 16 November 2021

D. None of these.

Answer- C. 16 November 2021


18. Recently, how many years the tenure of the Intelligence Bureau, Home Secretary, Defense Secretary can be extended?

A. for 1 year

B. for 2 years

C. for 3 years

D. None of these.

Answer- B. For 2 years


19. Recently RBI introduced an internal ombudsman mechanism for?

A. ICICI

B. SBI

C. NBFC

D. None of these.

Answer- C. NBFC


20. When was the first audit day celebrated recently?

A. 16 November 2021

B. 15 November 2021

C. 13 November 2021

D. None of these.

Answer- A. 16 November 2021