20 November : Current affairs in english for upsc

20 November  Current affairs in english for upsc


20 November 2021 current affairs include all the important questions of today. (Today current affairs in English) If you study them thoroughly (Daily current affairs) then you will cover exams like SSC, GD, Railway, and Banking very easily. (Current affairs in English for UPSC)


1. Recently who has announced a new model concession in the 2021 agreement?

A. Sarbananda Sonowal

B. Kejriwal

C. Akhilesh Yadav

D. none of these

Answer – A. Sarbananda Sonowal


2. When has World Philosophy Day been celebrated recently?

A. 17 November 2021

B. 18 November 2021

C. 19 November 2021

D. none of these

Answer – B. 18 November 2021


3. Recently who has signed an export contract with Airbus Defense and Space?

A. China Dynamics

B. America Dynamics

C. Bharat Dynamics

D. none of these

Answer – C. Bharat Dynamics


4. Recently who won the WTA title by defeating Garbine Muguruza?

A. Kontebit

B. Siniakova

C. Barbora

D. none of these

Answer – A. Kontebit


5. Recently who has been elected to the Executive Board of UNESCO for the term 2021-25?

A. America

B. Nagaland

C. India

D. none of these

Answer – C. India


6. Recently NSDLE Governance has got approval from whom for account aggregator business?

A. RBI

B. SBI

C. O B I

D. none of these

Answer – A. RBI


7. Recently when did Madras Sappers celebrate 241st Corps?

A. 18 November 2021

B. 17 November 2021

C. 19 November 2021

D. none of these

Answer – A. 18 November 2021


8. Which bank has recently authorized RBL Bank to do direct?

A. World Bank

B. ICICI Bank

C. Reserve Bank of India

D. none of these

Answer – C. Reserve Bank of India


9. Recently, how much has the number of tobacco users in the world reduced by 2020?

A. 1.3 billion

B. 1. 30 billion

C. 2. 30 billion

D. none of these

Answer – B. 1. 30 billion


10. Which title has been won by Barbora Krejcikova and Katarina Siniakova recently?

A. Triple title

B. Doubles title

C. Kantebit

D. none of these

Answer – B. Doubles title

Today current affairs in english for upsc:-

11. Recently who has started the Sarva Apostle Adarsh ​​Gram Yojana in Sui village?

A. Prime Minister

B. Chief Minister

C. President

D. none of these

Answer – C. President


12. When has International Students' Day been celebrated recently?

A. 17 November 2021

B. 18 November 2021

C. 19 November 2021

D. none of these

Answer – A. 17 November 2021


13. Who has recently inaugurated Rezang La War Memorial in Ladakh?

A. Narendra Modi

B. Ramnath Kovind

C. Rajnath Singh

D. none of these

Answer – C. Rajnath Singh


14. Who recently inaugurated the summit for the pharmaceuticals sector?

A. Yogi Adityanath

B. Kejriwal

C. Narendra Modi

D. none of these

Answer – C. Narendra Modi


15. Recently who has given a speech in Sydney Dialogue?

A. Rajnath Singh

B. Prime Minister Narendra Modi

C. Yogi Adityanath

D. none of these

Answer- B. Prime Minister Narendra Modi


16. Where did the Vice President recently release the book Srimridamayanam?

A. Tamil Nadu

B. Hyderabad

C. Madhya Pradesh

D. none of these

Answer – B. Hyderabad


17. When has the 552nd birth anniversary of Guru Nanak Dev been celebrated recently?

A. 18 October 2021

B. 20 November 2021

C. 19 November 2021

D. none of these

Answer – C. 19 November 2021


18. When was World Toilet Day celebrated recently?

A. 17 November 2021

B. 19 November 2021

C. 20 November 2021

D. none of these

Answer – B. 19 November 2021


19. When has International Men's Day been celebrated recently?

A. 14 No. 2021

B. 16 November 2021

C. 19 November 2021C. 19 November 2021

D. none of these

Answer – C. 19 November 2021


20. Which one-day conference has been inaugurated by Arjun Munda Giriraj Singh recently?

A. IO R A

B. M.P.L

C. PESA

D. none of these

Answer – C. PESA

Daily current affairs in english for upsc:-

21. When has the fourth National Naturopathy Day been celebrated recently?

A. 19 November 2021

B. 18 November 2021

C. 17 November 2021

D. none of these

Answer – B. 18 November 2021


22. Recently who will appoint Salman Khan as Kovid Vaccine Ambassador?

A. Japan

B. Maharashtra

C. Madhya Pradesh

D. none of these

Answer – B. Maharashtra


23. Which army has recently organized Exercise Prasthan in Mumbai?

A. Navy

B. Air Force

C. Army

D. none of these

Answer – A. Navy


24. Who has recently inaugurated the Bharat Mata and Bharat Ke Nayak program?

A. Meenakshi Lekhi

B. Tennis player

C. Sania Mirza

D. none of these

Answer – A. Meenakshi Lekhi


25. With whom did SIDBi join hands to help MSMEs recently?

A. Yahoo

B. Twitter

C. Google

D. none of these

Answer – C. Google


26. Recently the government signed a contract for the purchase of simulators?

A. IAS

B. BAF

C. S.B.I

D. none of these

Answer – A. IAS


27. Where has it been announced to impose complete lockdown recently?

A. Uttar Pradesh

B. Australia

C. Madhya Pradesh

D. none of these

Answer- B. Australia


28. Who said recently that I would have become a billionaire just to win ₹100000 for Chahar on such swirling action?

A. Harbhajan Singh

B. Rohit Sharma

C. Sachin Tendulkar

D. none of these

Answer – A. Harbhajan Singh


29. Recently, who apologized to the countrymen by announcing the withdrawal of three agricultural laws?

A. CM Yogi

B. PM Modi

C. Home Minister Amit Shah

D. none of these

Answer – B. PM Modi


30. Who recently returned the fugitive is the only way?

A. PM Modi

B. President

C. Kejriwal

D. none of these

Answer – A. PM Modi